blog 2020

 

  • januari / februari 2020


Langzaam begint het voorjaar weer zichtbaar te worden in de tuin.

De sneeuwklokjes bloeien en zelfs al de eerste Iris reticulata gespot.

Het nodigt dan ook uit om bezig te gaan in de tuin. Ik kon het niet laten en 

heb de klimop en de blauwe regen gesnoeid. Toch moet je nog voorzichtig zijn 

om de planten te snoeien want er kan natuurlijk nog vorst komen. Vorig jaar om deze tijd lag er nog sneeuw. De iris reticulata heb ik op de foto gezet.

 

 

  • maart 2020

 

Zaterdag 7 maart. Wat een schitterend weer, strak blauwe lucht. Eindelijk. Wat een regen hebben we de afgelopen tijd gehad. Het water tekort is volgens mij nu wel opgelost. Maar, mooi weer op zaterdag dus lekker in de tuin. Wat snoeien, opruimen , gras verticuteren met de bladhark. Het valt mee met het mos gelukkig. Wat compost op het gras gedaan en gemaaid voor de eerste keer dit jaar. Door het opruimen in de border komen gelijk de krokussen beter uit. Wat een vrolijke kleurtjes. Zie foto's. De tuin knapt op en ik knap op qua humeur. Heerlijk zo'n dagje.

 

  • April 2020

Vandaag is het april. De wereld staat even stil ivm het Coronavirus. Zo weinig mogelijk contact met andere mensen, 1,5 meter afstand maar wel naar buiten. Dan heb je dus geluk als je een tuin bezit. Want heerlijk ontspannen door te werken in de tuin. Het is bewezen dat tuinieren het stress niveau verlaagd. Ik ben altijd wel bezig in de tuin maar nu je niet veel anders kunt doen is het helemaal genieten. Het is lente dus alles schiet de grond uit. Elke dag zie ik wel wat nieuws. Het blijft altijd een wonder zo na de winter. De natuur heeft veerkracht, laten wij als mens daar ook gebruik van maken in deze moeilijke tijden.

 

  • Mei 2020

22 mei is het vandaag. Na vele mooie dagen nu een beetje regen. Daar is de tuin wel aan toe. De groei zit er goed in en alles staat er mooi voor. Niets zo mooi als de lente met zijn mooie frisgroene kleuren. Het is nu alleen maar genieten. Natuurlijk groeit het onkruid ook welig maar doordat de tuin vol staat is er gewoon niet genoeg ruimte voor het onkruid. Vanwege de droogte zie je ook niet veel slakken. Wel moeten de 1 jarigen er nog in en dat is altijd feest voor de slakken. Gelukkig zijn er genoeg zaailingen dus komt er altijd wat op. 

 

 

 

 

 

ONLINE TUINONTWERP AANVRAGEN